Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

MENU
21:45 | January 29, 2013

Waran for the rest of my life.

My everyday life,My heart surgery

 

 

Ett av de ingrepp de behövde göra under min hjärtoperation var att byta ut en klaff mot en mekanisk klaff av titan. Detta gör att jag nu varje dag för resten av mitt liv är tvungen att äta den blodförtunnande medicinen Waran. Utan detta skulle jag lättare få en blodpropp! Just nu när jag käkar en hel drös med läkemedel varje dag är det inte svårt att komma ihåg, men sen blir det att kämpa för att få det till en naturlig del av min livsstil.

 

Något som jag också måste tänka på är att alltid bära med mig ett meddelande där det står att jag behöver Waran. Skulle jag vara med om en olycka och blöda blir det direkt stor fara. Har ni några tips på ställen man kan beställa smycken med egna texter på?Jag får mixa mellan att gå runt med ett halsband med en text och ibland trycka fast texten “I NEED WARAN” på armen eller halsen. Finns det engångstatueringar man kan designa själv? Någon som har en aning? Jag kommer ju vara fast med detta resten av livet, så jag är gärna kreativ!

 

One of the things they had to do during my heart surgery was to replace a valve with a mechanical valve. This will from now on be the reason for me to take the blood thinning drug Waran. Right now when I eat a whole bunch of medications every day, it’s not hard to remember, but soon it has to be a natural part of my lifestyle.


I also need to carry a necklace or a fake tatoo that says: “I NEED WARAN”. I’m not allowed to leave the house without it. Do you have any tips on where you can order a necklace with selfwritten text or a way to do your own fake tattoos? I wanna be creative!

63 Responses to “Waran for the rest of my life.”

 1. Hanna on

  faketattoos.se 🙂 You can design your own tattoo there.

  Andreas, you are such a strong and beautiful person. Been reading your blog lately. Wishing you a very fast recovery 🙂

  Reply
 2. emma on

  Min mamma satte sin på en lite finare guldkedja och gick till en guldsmed för att få texten tryckt på en lite finare guldplatta. Den håller ju för alltid också. Den som du har nu kommer ju att bli ganska ful om ett tag och du kommer att behöva byta ut den.

  Om du hittar något snygg smycke av någon metall som inte rostar eller skadas av luften osv med plats för texten kan du nog ta med den till en guldsmed och få den graverad.

  Lycka till!

  Reply
 3. elina on

  min pappa äter det och har gjort det sedan han var 22 år. Han fick ett hål på en utav klaffarna i och med någon bakterie han fick genom lumpen. Han har en smal kort guldkedja med en liten platta i guld där det står typ samma sak som på din. Han tar aldrig av sig den, den är ju så liten och stör liksom inte. Kanske är lättare att bara ha den som en konstant detalj liksom. Han har likadant ärr som du också, plus tre är längst ner för dom där slangarna, och så tickar han som en bomb i och med titanklaffen.

  Lycka till Andreas!

  Reply
 4. Kevin on

  Du hade ju faktiskt kunnat tatuera in det på handleden (alltså där man tar pulsen). För om du tatuerar in det kommer det aldrig försvinna och du behöver inte tänka på det, samt att det inte behöver se dumt ut och ifall du skulle hamna i en olycka så skulle de antagligen någon gång ta din puls på handleden och då ser dem att du behöver det!

  Eller så kan man ta ett smycke som inte är lika drastiskt som en tatuering haha!

  Lycka till!

  Reply
 5. Jenniey Love on

  Jag hade nog tatuerat in de eller så ett armband.

  Min pappa har fått börja med Waran idag efter en blodpropp i benet som han nyligen skadat. Så han har också fått en sån där bricka.

  Kramiz

  Reply
 6. Rebecka on

  Om du vill kan du börja med att köpa en kedja/ett läderband till den brickan du fick. Sedan gravera ett/flera smycken till så du kan variera dig 🙂

  Reply
 7. Linda on

  Det brukar ju vara populärt att ha något i plånboken eftersom det är vanligt att man kollar där om det händer något, så kanske vara lite kreativ med det på något sätt? Fast i och för sig har man kanske inte alltid alltid plånboken med sig heller… Men bara en tanke!

  Reply
 8. ZAINEBS - DEVOTE.SE on

  Fundera riktigt noga OM du nu beslutar för att tatuera dig. Jag personligen tycker att du borde ha ett armand med med I NEED WARAN ingraverat, det blir nog bra. =)

  Reply
 9. Sandra on

  Hej Andreas!
  Jag fick en blodpropp i somras och är också tvungen att äta waran resten av mitt liv! Det är inte det allra lättaste att komma ihåg att ta waranet i tid och bära halsbandet ska jag säga dig, men det går. tro mig. Krya på dig!

  Reply
 10. matilda on

  Hej!
  Många i min släkt tar Waran!
  Jag tycker att det skulle va coolt om du gjorde en tatuering, lixom för att sticka ut lite bland alla med Waran som har smycken!
  Lycka till och krya på dig! <3

  Reply
 11. Lasse on

  Fråga Nycomed-Takeda som tillverkar Waran, jag vet att de har bra tips på guld och silversmeder som kan tillverka personliga och riktigt snygga Warn brickor. Tatuera dig inte!

  Reply
 12. ida on

  hej hoppas du börjar bli bättre!
  vill bara säga att jag vet hur det känns, jag har med ätit waran pga att jag fått blodproppar, det var rätt jobbigt i början när man skulle ställa in dosen osv.. jag skulle med haft det hela livet men fick sluta för några månader sen. den där brickan är lätt att glömma och jag tyckte inte den var snygg så brukade lägga brickan i plånboken och den andra brickan bytte jag kedja på. men här är en sida som du kan designa ditt eget waransmycke: http://www.alskadebarn.se/Bilder.htm
  krya på dig!

  Reply
 13. Jenny on

  Amanda Egilson gör mycket texter på smycken. Även bymile.
  Skulle beställa olika så du kan variera och inte tröttna…

  Halsband, stelt armband, korthållare, manchettknappar ),

  Reply
 14. elin on

  Jag har också varit waranbehandlad pga proppar i lungorna. Smycket är inte vackert och jag bytte snabbt till en fin kedja. Nackdelen med att byta ut brickan är att det inte är säkert att ambulanspersonal lägger märke till halsbandet lika lätt. Huvudsaken är ju dock att det framkommer att du behandlas. Kram.

  Reply
 15. Emmalina on

  Hej, jag har också ett piller som ska tas varje dag och jag tar det alltid till frukosten/dagens första mål. Det rekommenderas om man vill att det ska vara lätt att komma ihåg!

  Reply
 16. Maja on

  Hej! Jag har precis gått in på din blogg och läst lite, du verkar vara en väldigt stark person du fixar detta! Min pappa har gjort samma hjärtoperation som du och går också på waran och har gjort det i 11 år nu.
  Du fixar detta!! 🙂

  Reply
 17. Emelie on

  Svenska företaget fake tattoos gör egendesignade tatueringar. Jätte trevlig tjej som äger företaget, hon kan säkert hjälpa dig. 🙂 Krya på dig!

  Reply
 18. Terese on

  Jag tycker att du borde kunna beställa en plånbok som du trycker texten på. Den har man alltid med sig samt är det just plånboken som räddningstjänst och liknande tittar efter i jakt på legitimation när de vill veta vem du är.

  Reply
 19. Fanny on

  Hej hej. Hoppas du mår bra, så bra du kan i alla fall. Ja ramlade in på din blogg via kenzas blogg. Hon skrev att du hade gjort en hjärtoperation. Min sambo gjorde en hjärtoperation för ett år sen, utvidgad aorta. Vid ettårskollen för ett tag sen såg dom att klaffen läcker säg nu ska han lixom du få en konstgjord klaff. Jag blev så chockad när jag läste om din operation. De är ovanligt att så unga människor behöver operera hjärtat, särskilt att byta klaff. De hade varit kul att höra hur du mår nu och intressant att veta lite var vi har att vänts oss? Jag förstår om du inte vill eller orkar men de hade varit kul 🙂 har du lust får du gärna svars på min mail. [email protected] 🙂

  Reply
 20. Millan on

  Hej!
  Jag tycker att du verkar vara en fantastisk människa! Det är modigt och starkt av dig att låta oss läsare följa dig under den här tiden!
  Som ett tips på var du kan beställa ett smycke med egen text så finns det en sida som heter alskadebarn.se, dem gör bl.a. medicinsmycken i deras silververkstad.
  Fortsätt kämpa och krya på dig! Kram

  Reply
 21. sara on

  Alltså tatuering! En text under nyckelbenet, perfekt då det är nära hjärtat och synligt! Dessutom sjukt snyggt! Jens på heavenlyink, som även var domare i det svenska Tatuerings programet är svin grym och har vunnit sm flera gånger. Väldigt lång väntetid till honom dock, men så himla värt det!!!

  Reply
 22. Mathilda on

  Hej!
  Jag vet inte riktigt om du missförstått grejen med halsbandet eller om det är jag som missförstår det du skriver!
  Tanken med halsbandet är att just det vita snöret (halsbandet) är det som ambulans- (och annan) personal lägger märke till! Har du det i en annan kedja är risken mycket stor att det missas. Och inte en chans att dom letar efter en tatuering på dig! Och på tal om tatuering “I need Waran” … Du står på Waran, du BEHÖVER inte Waran i den akuta situationen utan det halsbandet vill säga är med andra ord “jag står på Waran, som är blodförtunnande- vilket i sin tur gör att jag blöder väldigt lätt och kan lätt förblöda om en allvarlig olycka sker- hjälp mig först”. Ungefär så! Så tatuera för Guds skull inte in någon text! Ha halsbandet på dig och tycker du det är så himla fult -sätt det då mycket synligt i ett annat halsband! 🙂
  Jag har själv haft lungembolier, stått på Waran och är även sjuksköterska så jag vet vad jag pratar om ) lycka till med allt!
  Kram!

  Reply
 23. Amalia on

  Lyssna på Mathilda här under och behåll halsbandet med det vita snöret på så att du snabbt kan få hjälp om du är med om en olycka. Ambulanspersonal/vårdpersonal kollar om du har ett sånt halsband, men dom kommer inte ha tid att scanna din hud efter tatueringar!
  Sen kan du ju förstås även tatuera dig, kan tipsa om att det finns fajktatueringspennor som är som en tuschpenna som inte är farlig för huden, men det går bort i vatten. Men ta inte av dig halsbandet för det!
  Jag önskar dig all lycka med rehabiliteringen, du är så stark och fin!

  Reply
 24. Sandra on

  Hej Andreas.
  Jag är en tjej på 28 år som vet hur det är att få hela livet förändrat för alltid. Jag fick en pyskos för några år sedan och äter tunga mediciner som slöar ner hjärnan. Jag kommer förmodligen aldrig bli så bra att jag kan läsa någon högskola för jag skulle inte tåla pressen.
  Men det gäller att leva vidare bäst man kan. Jag är övertygad om att du kommer klara allt som ligger framför dig.

  Jag tänker på dig och har tänt ett ljus här för dig. Ikväll ska jag innesluta dig i mina böner.

  Allt gott till dig och krya på dig

  Varma kramar
  Sandra

  Reply
 25. Natalie on

  Jag är svårt sjuk och även blödningsbenägen men har bärarkort. Skulle jag råka ut för olycka skulle jag också blöda rejält, vore bättre med ett sånt halsband än bärarkort som lätt glöms bort :/ vart nära att dö några ggr redan

  Reply
 26. Emir Sehalic on

  Jag drabbades själv av en blodpropp för ett år sedan (16 år vid det tillfället) och fick äta waran, något som vände upp och ner på livet inom loppet av några sekunder, man inser inte hur underbart det är att vara frisk när man väl ligger där, stay strong. Du klarar det där. Var rädd om huvudet!

  Reply
 27. Fia on

  Jag äter också Waern, började när jag var 18 och är nu 25. Verkar som det blir livet ut. Och jag har larm på telefonen varje dag kl 12, då kommer jag ihåg dem! Det suger, men det kommer gå bra! Lycka till!

  Reply
 28. Jenny Koivisto on

  Hej Andreas!
  Under den tid som jag behandlades med waran så köpte jag en guldkedja att ha brickan på. Ett annat alternativ för mig var att göra den till ett armband på något vis.
  Hoppas du mår bra trots alla omständigheter, krya på dig!

  Reply
 29. Sanna on

  Äter också Waran efter att ha fått en blodpropp efter en operation och de “missade” att ge mig blodförtunnande sprutor! Är jätterädd att glömma mitt halsband, har ett extra i fickan på jackan, ett i bilen , ett på jobbet osv. Vet inte hur länge jag kommer att behöva göra detta men så som det känns just nu så vill jag inte sluta. Är väldigt rädd för att få propp om jag får det och inte märka det och ja… du vet… Jag äter lungnande tabletter som jag tar innan jag går å lägger mig och de hjälper, jag tänker inte på proppen då och kan somna vilket är otroligt skönt då jag har en familj att ta hand om. Lycka till. Man vet aldrig vad livet tar vägen. En kompis sa till mig att vissa drabbas av saker som andra inte hade klarat av…

  Reply
 30. Sofia on

  Jag har liknande problem efter min cancersjukdom. Jag har bara skrivit kort och lagt i plånboken hittills (med baktanken att det är troligare att de kollar körkort/id innan de tittar på mina smycken efter medicinering)

  Reply
 31. amanda on

  Jag jobbar som undersköterska och jag rekomenderar att alltid ha på halsbandet, för ifall du är med om en olycka så kollaran efter just halsbandet eftersom de som äter waran blöder lättare, för lättaee hjärnblödningar. Så ha halsbandet på dygnet runt.

  Reply
 32. Stina on

  För Guds skull HA PÅ DIG HALSBANDET!!! Det är en internationell symbol för att du behandlas med waran. Sjukvårdspersonal kommer att titta efter halsbandet, inte någon tatuering eller armband. Dessutom behöver du ju inte waran, halsbandet ska bara informera om att du blöder lätt! Cool och moderiktig kan du vara på andra sätt! Jag jobbar inom sjukvården så jag vet vad jag pratar om. Hoppas att du mår bättre snart! Massa kramar 🙂

  Reply
 33. Louise on

  Som vissa andra skriver – halsbandet!!! Om du råkar ut för en större olycka, är medvetslös, kommer ambulanspersonal väldigt tidigt att lossa på kläder runt halsen, på bröstkorgen (för att lättare kunna komma åt för att göra hjärtkompressioner, lyssna på lungor, etc) – då ser dom halsbandet DIREKT och kan snabbt göra de åtgärder som krävs.
  En tatuering letar dom inte efter, och plånboken tittar man inte i när det är akut. Det tar man när man är på sjukhus, efter x antal minuter – kan vara livsviktiga minuter.

  Reply
 34. Elisabeth on

  När min morfar sa att han var tvungen att äta Waran efter att han hade fått en grisklaff inopererad skrattade jag och kramade morfar hårt. Jag var då 10 år.

  Idag är jag snart 21 och årsdagen för min morfar död är bara 21 dagar bort. Att veta att den där klaffen och de där tabletterna gav mig min fler år med min morfar än vad jag annars skulle ha fått är en känsla som är obeskrivlig.

  Behåll meddelandet runt halsen. Det står för all den kärlek till livet, om att leva alla de dagar med som du älskar mest du kommer att kunna få ha.

  Reply
 35. Patric on

  Säker på att du måste äta just Waran? Jag har Eliquis istället, en av den nya generationens blodförtunnande som man slipper kolla lika ofta. Hör med din läkare om inte det kan vara ett alternativ för dig också.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

By submitting my comment I acknowledge that I have read the privacy policy and fully understand its content.