Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

MENU
14:31 | November 11, 2013

10 months after my heart surgery.

My heart surgery

sJag får ständigt frågor om hur jag mår idag efter min hjärtoperation, så jag tänkte skriva ett par rader om det hela. Det är nästan exakt tio månader sedan jag låg inlagd för en operation som faktiskt räddade mitt liv. Jag hade min första hjärtoperation när jag var nyfödd 1993. I constantly get questions about how I feel today after my heart surgery, so I just wrote a post about the surgery that actually saved my life. I had my first heart surgery back in 1993.Jag på sjukhuset bara dagar innan operationen. Me on the hospital only a few days before the surgery.Det var en riktigt kall svensk vinter. It was a cold swedish winter.Efter operationen hade jag mängder av sladdar och rör som gick in i min kropp. After the surgery I had a lot of wires and tubes that went into my body.

Efter ett par dagar flyttades jag från intensivvården till hjärtavdelningen på Sahlgrenska. Smärtan var det värsta jag upplevt någonsin! After a few days I was transferred from the intensive care to the cardiac department at the hospital. The pain was the worst I’ve ever experienced in my life.

När jag ÄNTLIGEN fick komma hem slutade inte kampen, men det blev en otrolig lättnad att slippa vara i sjukhusmiljö. Jag orkade inte mycket, och sov extremt dåligt. Den värsta perioden fick jag max en timme sömn per natt. It was such a relief when I FINALLY could leave the hospital and go home, but the pain was not over yet. I nearly didn’t sleep at all. The worst period I gained a maximum of one hour of sleep per night.Idag mår jag bra och hjärtat tickar på. Ja, det låter faktiskt som en liten klocka! Jag käkar Waran varje dag och det kommer jag göra för resten av mitt liv. Det är faktiskt fortfarande lite svårt att få till. Kl.20.00 varje dag ska jag ta mina tabletter och även om min iPhone ringer, så är man ju oftast upptagen 20.00 och det gör att jag skjuter fram det… Missar jag mitt Waran måste jag ta sprutor i ett par dagar. Annars kan jag nästan leva livet precis som innan. Dock måste jag flyga med stödstrumpor, vara försiktig när jag blöder, absolut inte utsätta mig för saker som gör att jag enkelt kan skada mig… Det är komiskt hur lätt jag blöder nu. Råkade slå emot mitt knä mot väggen häromdagen och från det lilla såret forsade det blod. Snart ska jag på en ny kontroll på GUCH-avdelningen och kolla så allt står rätt till med hjärtat. Tack igen för allt stöd ni gav mig under denna tuffa tid!

Today I feel great and my heart is ticking… I will eat the blood thinning drug Waran for the rest of my life. It’s actually still a bit difficult to remember. I need to take it at 8 o’clock every night. Otherwise, I can almost live life just like before. Although I must fly with stockings, be careful when I bleed and absolutely not expose myself to things that could easily harm me… It’s actually funny how easily I bleed now. I accidentally did hurt my knee the other day. I just hit it against the wall and a normal person would not bleed at all, but for me there were a lot of blood. haha… Soon I’ll be on a new control to check that all is well with the heart. Thanks again for all the support you gave me during this tough time in my life!

22 Responses to “10 months after my heart surgery.”

 1. Cristina on

  Hello
  Although my English is not very good because I am Spanish, decided to write after reading today’s post. I started following you because your hobbies as music both your physical reminded me someone to loved her…
  Today with this post you have approached a little more people you follow, especially to my… I wish you the best and that your heart is filled with love and always healthy.

  XOXO

  Cristina from Mallorca

  [email protected]

  Reply
 2. Erika Alriksson on

  Du är så grym, och så stark! Jag ser verkligen upp till dig! Och även om det låter lite konstigt så är Gud ännu grymmare! Gud är god och du är så välsignad av honom! Styrkan som du burit med dig har ju Han givit till dig!

  Åh du är ball du! jag skickar en bamsestor kram

  Reply
 3. Anna on

  Det var väldigt rörande att lyssna på din historia igår. Det är galet vad du har gått igenom och vad Gud kan göra för oss människor. Hoppas att “stödstrumportrenden” slår igenom, haha.

  Guds frid.

  Reply
 4. Evelyn Wendelius on

  Sån himla tur allt allting gick bra! kommer ihåg hur orolig jag var när du skulle in på sjukhus och jag dessutom skulle ner till självaste Götet. Men efter hela operationsprocessen var det bara att pusta ut! All lycka till dig, du är grym! och hoppas att du tar tåget upp till Sthlm för att sjunga snart igen!

  Reply
 5. Alexander on

  I’m glad to see you’re thriving after that surgery. The amazing thing is that you look so healthy. But I suppose looks can be decieving… In any case, I’m really grateful you shared this kind of experience on your blog. Your readers are always here for support.

  Reply
 6. Emily on

  Hi,
  I don’t know really do things like reach out to strangers but hearing and seeing this troubling time you’ve been going through made me think how lucky I am and how hard it must be for you, bleeding from every little movement! It’s scary and I want you to know that I’ll be saying a prayer for you and hope all goes well! Your music is amazing. If anything and you find the time and end up reading this, Stay strong and do not worry~Matthew 6:25-34 < take the time and look it up 🙂

  Reply
 7. Ellinor Bengtsson on

  Du kommer alltid vara en stor förebild för mig Andreas!
  Din blogg berör mig verkligen och det är alltid kul att läsa om allt du skriver.

  Reply
 8. Moa on

  Hej Andreas!
  Har alltid tyckt att du verkar vara en as härlig kille som dessutom ser väldigt bra ut men efter det här inlägget förstår jag att du är mycket mer än så! <3

  Reply
 9. belle on

  Det är så sjukt det du har gått igenom! Du är en av de personerna som får mig igenom dagarna lixom. “Andreas kan operera hjärtat och leva vidare, då kan jag nog leva vidare denna dag”

  Reply
 10. belle on

  Du är en av de personerna som får mig igenom dagarna lixom. “Andreas kan operera hjärtat och leva vidare, då kan jag nog leva vidare denna dag”
  Du är så stark!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

By submitting my comment I acknowledge that I have read the privacy policy and fully understand its content.