Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

MENU
18:50 | January 13, 2013

3 days left.

My everyday life,My heart surgery

 

Jag har vetat om denna operation sen i oktober. Det var bara någon dag innan jag och Angelica skulle till München som samtalet från min läkare kom. Jag minns det så väl. Jag låg i sängen och vaknade av att det ringde. I mitt rum är det ingen täckning så jag rusade upp till övervåningen och svarade. Det var ett otroligt omvälvande besked, men på något sätt lyckades jag förtränga det och jag levde som om inget hänt. Jag är inte killen som gråter. Har aldrig varit det. När jag såg Titanic första gången 8 år gammal minns jag hur jag verkligen kämpade för att inte fälla en tår. Kinden var torr fram tills filmen var klar och jag skulle gå och lägga mig. Då fick mamma och pappa trösta mig. På väg till München i oktober fällde jag ingen tår, men det var nära. Jag försökte klämma ut en och även om jag inte lyckades var det gött att i alla fall vara nära. Under Münchenresan tänkte jag sedan inget på operationen.

 

Även om många kan tycka det är en frihet att bara ligga i soffan i en vecka, så har det hittils varit svårt att “Bara vara”… Man vill att dagarna ska gå fort och att allt ska vara över. Helt plötsligt blir allt smått så stort. Första dagen då jag var “inlåst” hemma var det inte själva operationen som jag låg och tänkte på utan allt runt om kring i livet. Åh, varför missar jag det där? Hur blir det med? Vad gör jag nu? Hjälp! Helt plötsligt blir saker som egentligen inte borde ta mitt fokus det jag lägger min kraft på. Jag ska försöka släppa allt och “Bara vara” de två sista dagarna hemma. På onsdag flyttar jag in på Sahlgrenska. På torsdag opereras jag.

 

PS: Mamma gjorde semlor idag! VIlken dröm!!


I’ve known about my surgery since October. I got the call just a few days before I went to Munich. I’m happy that I have been able to live like there’s nothing wrong with me. The hardest part was not the last 3 months. The last 3 days were actually harder.


Mum did Swedish “Semlor” today. Mmmm…. Google it! I love them!!! haha…

33 Responses to “3 days left.”

 1. Carolina on

  Jag vet att det är svårt & som du skrev tidigare så är man bara människa, så om dina tårar kommer så är det helt enkelt okej. När man gråter är man inte svag, det visar bara att man varit stark förlänge. Du är en fantastisk människa Andreas! På torsdag kommer du finnas i mina tankar. Nu när du har all tid i världen kan du ju passa på att lyssna på en massa ny musik! Jag har hittat flera guldkorn! Superdupermycket lycka till finaste du!

  Reply
 2. Jossan on

  åh tänker på dig hela tiden, håller tummarna och följer dig hur det går överallt, twitter/instagram och här (blev förövrigt helt hysteriskt glad när du började följa mig på twitter) tänker på hur stark du är andreas! så himla stark, ser upp till dig så himla mycket. vill verkligen att du ska klara det här hur bra som helst. många många kramar från mig till världens bästa Andreas! Lycka till, du är så otroligt underbart bäst.

  Reply
 3. Rebecka on

  Det var ju bra att du kunde leva som vanligt så länge som du gjorde. Du hade antagligen varit helt utmattad nu om du hade låtit dig plågas av tanken i 3 hela månader. När allt är över tror jag du kommer känna en otrolig frihet, lättnad och glädje men också stolthet över att du klarade det! Nästa gång du äter semlor blir väl på semledagen 12 februari och då är du redan på bättringsvägen 🙂

  Reply
 4. Lollo on

  If God brings you to it, he will bring you through it!

  Hej Andreas, jag beklagar det som hänt och jag hoppas verkligen att allt ska lösa sig med dig! Du verkar vara en så härlig människa (av det jag har sett av dig på bl.a. Nyhem och Gullbranna), och du ska veta att du finns i mina böner! Min pappa opererade precis hjärtat pga medfött problem med klaffarna, men det gick så mycket bättre än förväntat och jag är mer än säker på att det kommer gå minst lika bra för dig. Glöm inte hur stark du är 🙂

  “I can do everything through him who gives me strength” ♥✝

  Reply
 5. Sara on

  Jag opererade hjärtat för lite drygt ett år sen. Det var ingen allvarlig operation eller något farligt ingrepp, men det var ändå tre timmar som jag låg nersövd på operationsbordet. Jag förstod inte riktigt förrän efteråt att jag opererat hjärtat, jag har nog inte förstått det än.

  Jag önskar dig all lycka och styrka!

  Reply
 6. Emelie on

  Jag är jätteledsen att allt det här händer dig, men jag kan samtidigt inte tänka mig någon som skulle klara det bättre än dig. Du finns i mina tankar varje timme, varje dag och jag önskar mer än något annat att allt kommer gå superbra kring operationen. Jag börjar nästan gråta när jag läser den här texten, du är så otroligt stark och det beundrar jag dig för. Längtar verkligen tills allt är över och man klickar in här och ser att du skrivit “allt gick bra, jag är helt återställd snart”. Ber för dig varje kväll nu, du är bäst. Kram

  Reply
 7. Xamy on

  Andreas i’m so sad about it 🙁 There are some words for you on my Instagram account @xamyvalentierra and i’ll do a post for you later, because you are the one that made possible to change my style in a positiv way. And because of you I got a little bit famous and you are the greatest Idol! I hope god choose the right decision!<3

  Reply
 8. Linnea Isabelle on

  Andreas, lovar att du klarar det här! Jag opererade själv hjärtat förra hösten och kommer ihåg hur otroligt rädd jag var innan, kommer tänka på dig hela veckan! Om du vill så delar jag jättegärna med mig av historien, maila mig isåfall på [email protected] : ) Kramar

  Reply
 9. jenni on

  A beatiful picture 🙂 Mmms those “semlor” means the Finnish shrove buns or directly from Finland “laskiaspullia” and I have to say they are delicious! Hahh hope you understand my English.

  Reply
 10. Emma on

  Jag vet att detta kanske inte betyder så mycket, men jag vet hur det känns. Eller ungefär i alla fall, jag hade inte lika allvarliga operationer. I höstas var jag tvungen att operera in en pace maker och sedan blev det 2 akut operationer efter det. Jag är inte heller en sådan person som gråter, mamma blir irriterad för att jag aldrig gråter. Jag vill i alla fall att du ska veta att dina fans alltid kommer finnas där och stötta dig, speciellt nu när du går igenom det här.

  ag är ett jättestort fan by the way!

  Reply
 11. Hommam on

  you’ve been an inspiration for all of us your inspiring blog and remarkable voice have reached our hearts across many regions. we’ve been part of your amazing life by checking your day-to-day posts and I’m glad that your sharing this part with us as well. we’re all by your side praying for you. All the best bro !

  Reply
 12. Jenny on

  Hej! Började läsa din blogg för inte alls längesen men tror jag missat vad du ska göra nu denna veckan? Vf ska du opereras? Hoppas det går bra och jag ger dig all lycka du kan få! Kran

  Reply
 13. matilda on

  Ända sedan du skrev ut på bloggen att du skulle vara “inlåst” de dagar och “bara vara” innan själva operationsdagen kommer så har jag gått och tänkt för mig själv varje dag ” Han kommer klara de , han är så stark ” , men har också varit lite orolig för dig. Men jag vet att du kommer klara detta! Du har din familj , vänner och trogna fans som stöttar dig till tusen! STORA OCH VARMA KRAMAR PÅ DIG ANDREAS!

  Reply
 14. astrid on

  Håller alla tummar som finns att allt går bra! Och jag uppskattar verkligen jättemycket att du skriver “djupare”. Älskar det ytliga och alla dina foton, men tycker det är oerhört kul och starkt av dig att dela med dig av dethär! Håll huvudet högt!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

By submitting my comment I acknowledge that I have read the privacy policy and fully understand its content.